Heb je een vraag?

Misschien vind je het antwoord op je vraag in onze FAQ-sectie. Anders aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen via email of onze contact form.

Contacteer ons
Waarom bestellen via de GMB Morgan Tea winkel?

Wij zijn de enige officiële verdeler van Ridgways of London en de London Fruit & Herb Company in Europa. Het is onze topprioriteit om aan al uw individuele verzoeken en wensen te voldoen. Daarbij willen we een persoonlijke sfeer aanbieden waarin jij je op je gemak voelt en die zorgt voor een aangename klantervaring.

Waar wordt de thee geleverd?

We werken samen met onze verzendpartners om wereldwijd te leveren. Hou er rekening mee dat er mogelijk verzendkosten in rekening worden gebracht, afhankelijk van de verzendbestemming.

Is er korting voor professionelen? Handelaars, tea-rooms, café's, ...

Ja, we bieden inderdaad korting aan voor professionele klanten. Ben je zelf retailer? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier, e-mail of telefoon voor meer informatie.

Hoe kan ik betalen?

Je kan betalen via iDEAL, Bancontact of gewone bankoverschrijving.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn afhankelijk van de verzendbestemming. De verzending is echter gratis in de Benelux voor bestellingen boven €50.

Ik heb net een bestelling geplaatst, wat gebeurt er nu?

Als je via iDEAL of Bancontact heeft betaald, ontvang je een bevestigingsmail met daarin jouw persoonlijke bestelnummer (dat tevens als betalingsbon dient), de betalingsgegevens en de trackinginformatie van uw pakket. /// Indien je betaald hebt via overschrijving, ontvang je per e-mail een factuur met jouw persoonlijk bestelnummer (dat tevens als betalingsbon dient), de betalingsgegevens en het te betalen bedrag. Zodra we je betaling hebben ontvangen, verzenden we je bestelling en ontvang je een bevestiging en de trackinginformatie van je pakket per e-mail.

Hoe weet ik of mijn bestelling succesvol is geplaatst?

Nadat je jouw bestelling hebt geplaatst, ontvang je een factuur die tevens dient als bevestiging van een succesvolle bestelling. Je mag verwachten dat jouw bestelling op een werkdag binnen 24 uur wordt verwerkt. Als je geen e-mail hebt ontvangen, neem dan contact met ons op nadat je hebt gecontroleerd of onze e-mailbevestiging niet in je map met ongewenste e-mail is beland.

Wat gebeurt er met mijn contactgegevens?

Jouw persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt om jouw bestelling te verzenden en om je op de hoogte te houden van verzend- en betalingsinformatie. Je gegevens worden niet verkocht of vrijgegeven. Als je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief, ontvang je ook informatie over nieuws en aankomende acties.

Kan ik mijn bestelling herroepen?

Ja. Je kunt de overeenkomst, zonder opgaaf van reden, herroepen binnen veertien werkdagen. Deze termijn begint te lopen vanaf het moment dat de bestelling is geleverd. Gelieve ons hiervoor te contacteren en ons op de hoogte te brengen van je beslissing om je herroepingsrecht uit te oefenen. Stuur de goederen ongebruikt en in de originele verpakking naar ons terug. Dit dient te gebeuren uiterlijk 14 werkdagen nadat je ons op de hoogte hebt gebracht van je beslissing om je herroepingsrecht uit te oefenen. Zodra wij de geretourneerde producten hebben ontvangen, sturen wij je een ontvangstbevestiging en betalen wij je terug indien je reeds hebt betaald.

Nederlands